Bingokasten gekraakt met snaar van gitaar

 

HANDIGE HARRY’S AAN DE HAAL MET 800 EURO

Het Belang van Limburg

20 Feb 2014

Geert HOUBEN

 

https://i.prcdn.co/img?regionKey=COGU8yf0GGNIJ%2bEzfPLrXQ%3d%3d

 

De daders boorden een gaatje in het bingotoestel en staken er een gitaarsnaar door om de winnende nummers aan te tikken.

 

NEERPELT/HAMONTACHEL - Vijf Brusselse handige harry’s zijn woensdag voor de rechter in Hasselt verschenen omdat ze twee bingokasten gekraakt hadden. Met de hulp van een gitaarsnaar wisten ze in Het Molenhuis in Hamont-Achel en in Den Drempel in Neerpelt met 800 euro aan de haal te gaan.

 

De feiten speelden zich af op drie juni 2012 op nauwelijks enkele uren tijd. De uitbater van Den Drempel, die liever zijn naam niet in de krant ziet, had eerst niets in de gaten. “Blijkbaar hadden ze een gaatje geboord in het toestel, vooraan. Vervolgens staken ze er een gitaarsnaar door om de winnende nummers aan te tikken. Het gaatje hadden ze met stopverf in dezelfde kleur als het toestel weer dichtgemaakt. Er was niks van te merken. Ik betaalde hen 350 euro uit en dat was het. Het was best kunstig zoals ze te werk zijn gegaan. Je weet hoe dun zo’n snaar is.” Een dik uur later kreeg het slachtoffer een telefoontje vanuit Het Molenhuis in Hamont-Achel, dat hij eveneens uitbaat. “Ze vroegen me om 450 euro te brengen, want dat bedrag was gewonnen op de bingokast. Groot was mijn verbazing toen het om dezelfde winnaars als in Den Drempel bleek te gaan. Dat vond ik op zijn zachtst gezegd raar. Ik heb een klant gevraagd om hun nummerplaat op te schrijven en zo zijn ze gevat. Wel vrees ik dat ik van dat geld niets meer zal terugzien.”

 

Magneet

 

Ook Jos Eens van Eens-Degreef Amusementsspelen uit Tessenderlo spreekt met enige verwondering over de diefstal. “Ik heb er al eens van gehoord, maar heb het nog nooit gezien. Ze boren dan onder de trekker een gaatje en werken dan met de snaar. Fijn werk allemaal, want je moet onder meer door staal boren. Dat kan ongezien. Ze zetten zich met vier man rond een kast, die dan meestal nog eens ergens in een hoek staat, en vragen de uitbater om achteraan een pannenkoek of iets te halen. Voor je het weet, is het gebeurd. Maar vaak gebeurt het niet, hoor. Er zijn nog andere verhalen zoals de bal beïnvloeden met een magneet of de nummers proberen te manipuleren door er onder meer een gsm dicht tegen te houden. Maar nog eens, zelf heb ik dat nog nooit gezien.”

 

Werkstraf

 

De daders bleken niet onervaren. Ze waren eerder al eens betrapt op dergelijke feiten. Voor twee van hen, die door hun verleden in het vizier waren gekomen, vroeg het openbaar ministerie de vrijspraak. Ze zouden er niet bij betrokken geweest zijn. Voor de drie anderen, tussen 54 en 40 jaar oud, vorderde het parket een werkstraf. Uitspraak op 19 maart.

 

 

 

 

 

 

If I am reading this correctly, someone figured out how to cheat the machines using some guitar string`

 

 

 

press reader.png

 

press reader.png1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~