Bingo Pinballs

This page was created on 9-12-2011

 

Bergemmeloord
Maasstraat 4
8303 LR Emmeloord
Netherlands
Tel: 0031-527618682

 

 

 

Op deze pagina ziet u de restauratie van een Bally Bingo "Showtime" uit 1957.
Er zijn slechts 450 stuks van deze machine gebouwd.

Toen we deze machine ontvingen was deze in een hele slechte staat. In de tijd dat deze machines in Nederland kwamen, was de bruine kroeg  heel gebruikelijk. Deze machines waren kleurrijk en pasten in het interieur van de kroeg. Veel van deze machines werden vervolgens voorzien van een bruine gelijmde kunststof . Deze kunststof laat niets meer van de kleurrijke print over als deze verwijdert wordt.

De kopkast en de body hadden verschillende serienumbers en zijn waarschijnlijk ooit eens met elkaar verwisseld. Beiden waren ook verschillend veranderd om de kast zonder munten van krediet te voorzien. (De klant gaf de kroegbaas bijv. Hfl 10,- waarna de kroegbaas eenvoudig kredits op de machine zette).

Eerst moesten we deze machine terug brengen in de oorspronkelijke staat, We hebben  alle extra draden verwijdert en alle andere veranderingen weer terug gezet in de oorspronkelijke staat. Als u weet dat dit een van de meest moeilijke mechanische automaten is kost het dan ook veel tijd om al deze veranderingen aan deze machine te verwijderen en deze machine weer aan de praat te krijgen .

Voor degenen onder u die niet vertrouwd zijn met de bingo flipperkasten, ze zijn in wezen een gok apparaat zoals de tegenwoordige "een arm bandieten" maar in plaats van de handgreep schiet je vijf ballen op een veld van 25 gaten en moet je proberen om  drie, vier of vijf getallen op een rij te krijgen. Deze worden op een bingokaart getoond op de kopruit. Deze machines hebben eigenschappen om dingen interessanter te maken . Met hoe meer geld je begint, hoe meer functies en / of uitbetalingkansen zijn geactiveerd. Als je veel punten verdiend had en je uitbetaald wilde worden gebeurde dit door de uitbater.

 De Bingo voor de restauratie                                            
De eerste laag
                                                              
      


enkele lagen verder

                         
Ook het speelveld is gerestaureerd (een nieuw glas is nog niet gemonteerd )Hier is de machine weer terug in zijn oude glorie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~