Bingo Pinballs

This Page Last Updated 8-04-2010

 

~ I am thinking Marc & Johan here have a bit of a “gambling issue” ~

 

 

Reportage van 21/04/04 Gokverslaafd

"Ik dacht met gokken te kunnen winnen, maar in feite kun je er alleen maar mee verliezen", dat is de les die Marc, een dertiger uit Limburg trekt uit zijn gokverslaving. Marc is het typevoorbeeld van de "nieuwe" ?Internetgokverslaafde?: de man die per dag vijf tot zes uur voor zijn computerscherm zit en er met zijn visa credit card een fortuin "online" doorjaagt. "Zo?n 20.000 euro op een half jaar," bekent Marc. "Ik ging zelfs leningen aan om mijn schulden af te betalen, maar dat was zoveel als een put graven om er een andere te vullen."

Marc geraakte pas van zijn verslaving af na een pijnlijke crisis in zijn relatie. "Pas toen mijn vrouw er achter kwam, ben ik gaan zoeken naar een manier om er van af te geraken." Via een zelfhulpgroep in Limburg begon Marcs behandeling. Hij is nu van zijn verslaving af, maar de angst om te hervallen is groot. Dat de partner van een gokverslaafde ook door een hel gaat, getuigt Marcella Vermeulen uit Borgerhout. Haar man Jan (59) is jarenlang verslaafd geweest aan de bingokast. "Het kaske was mijn God", bekent Jan. "Ik had maar een bescheiden loon van 50.000 frank en joeg er soms enkele tienduizenden franken per dag door. Mijn eindejaarspremie was op enkele uren opgesoupeerd. " Marcella zat dan thuis met de angst. "Wanneer komt Jan thuis? Hoeveel zal hij weer vergokt hebben?" Marcella hing het sleuteltje van hun geldkoffertje om haar hals, zodat Jan niet langer aan hun centen zou geraken. "Ik heb drie jaar lang ?s morgens, ?s middags en ?s avonds alleen boterhammen met confituur gegeten", zegt Marcella verbitterd. "Alles bij mekaar", zegt Jan, "heb ik wellicht een bescheiden huis vergokt." Maar na een zware depressie van Marcella ? ze werd 4 maanden in een psychiatrische instelling opgenomen ? besefte Jan dat hij er iets aan moest doen. Via de zelfhulpgroep Matt Talbot is het hem uiteindelijk gelukt om af te kicken.

Psycholoog Koen Paulissen, die gespecialiseerd is in de behandeling van gokverslaafden schat het aantal verslaafden in ons land op 10.000, " Dat is maar een ruwe schatting: gokverslaving blijft een van de weinige taboes in onze samenleving. Feit is dat het vele gezinnen kapot maakt en levens vernietigt."

Johan Bovoy is een magazijnier van 30 die zelfs verschillende leningen bij verschillende banken aanging om aan geld te geraken dat hij vervolgens vergokte. "Wellicht een villa en een chique wagen, die ik verspeeld heb,", zegt Johan. De verslaving kan bij hem genetisch bepaald zijn: "Mijn stiefvader werkte in een casino en al vroeg kwam ik in contact met kansspelen." De verslaving maakte van hem een schizofreen: "Ik moest voortdurend excuses verzinnen om thuis weg te geraken en naar het café te gaan om bingo te spelen. Ik nam recup op mijn werk en vertelde thuis dat ik moest overwerken." Op dit ogenblik hebben 1000 Belgen vrijwillig gevraagd om geweigerd te worden tot goktenten. Zij staan in een centrale databank genoteerd, met naam en identiteitsgegevens. Wie een erkende goktent betreedt moet zijn identiteitskaart afgeven en de computer checkt dan of de klant op de ? verboden te gokken?-lijst staat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~ In Order: Those are Spin’s Montana, Wimi’s Royal Seven (7-Card), and Wimi’s Route 66 bingo pinballs ~

 

(So now we know they were all out by at least 2004 – The reason I am posting this news article!)

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~ Bingo-Style Pinballs – I wonder if Johan knows the “looks like the cat ate the mouse” adage – Yikes! ~

 

(it’s the cool thing about “most” of the bingos here in the states now – is they are for home use and fun – now the bulk of the cost to our pocket book is just buying one or two - laugh)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bingo pinball, in-line games, in-line, woodrails, 3-in-line, 4-in-line, 3 card, 3-card, 4 card, 4-card, woodrail, cdyn, phil hooper, danny leach, vic camp, hugh kown, jeff Lawton, bingo, antique pinball, nickel machine, nickel, nickel pinball, bally pinball, united pinball, united bingo, bally bingo, Dixieland, beach club, surf club, hifi, triple play, illegal pinball, outlawed pinball, Johnson act, gambling machines, gambling pinball, horserace games, sirmo, seebeen, igt, gaa, g.a.a, bingo games, bingo pin, high score, danny.cdyn.com, Raymond watts, ray Maloney, si redd, don hooker, reflex unit, bingos, no flippers, flipperless pinball, danny, leach, 5 cent pinball, 5 cent bingo, bingo card, backglass, playing field, 25 holes, 28 holes, 20 holes, coin box, replay meter, gay time, big time, showtime, gayety, Malibu beach, magic squares, ok games, ok game, ohio game, bally hole, Chicago pinball, miss reno, miss queen, miss bowling, miss bowling turbo, continental, 6 card games, 6 card bingo, add a card, add a ball, payout pinball, payout machines, sea fair, bonanza, miss Tahiti, caravan, starlet, rio, manhattan, ticker tape, wallstreet, sun valley, mixers, relays, coinbox, hoppers, dime machines,