Bingo pinballs

Created on 08-08-2020

 

This is kind of a duplicate, but I want to post this again by it’s self and with the original (larger) photo`

Nieuwe bingoautomaten moeten leeftijd controleren

13/01/2011 om 17:09 door mtm | Bron: belga

Print Corrigeer

Nieuwe bingoautomaten moeten leeftijd controleren

Foto: © Bernard Demoulin

Vanaf 1 juli moeten alle nieuw bingoautomaten in de Belgische cafés uitgerust zijn met een eID-kaartlezer om de leeftijd van de spelers te controleren. Dat zegt het kabinet van de Staatssecretaris voor de Coördinatie van de Fraudebestrijding Carl Devlies.

De nieuwe bingoautomaten zullen enkel nog in werking treden nadat de elektronische identiteitskaart van een meerderjarige in de kaartlezer is geplaatst. Op die manier moet het spelverbod voor minderjarigen beter worden gecontroleerd.

Tegen 1 januari 2015 moeten alle bingoautomaten in de Belgische cafés uitgerust zijn met zo’n eID-kaartlezer. De cafébaas zal wel nog over een uitbaterskaart beschikken, waarmee hij ook iemand zonder elektronische identiteitskaart kan laten spelen, bijvoorbeeld een cafébezoeker die zijn identiteitskaart thuis heeft laten liggen.

'Efficiënter en effectiever'

Zodra er met de uitbaterskaart wordt gespeeld, verschuift de controle op de meerderjarigheid wel naar de cafébaas. Als blijkt dat de cafébaas met zijn uitbaterskaart minderjarigen laat spelen, riskeert hij niet alleen zijn vergunning te verliezen, maar hangen hem ook een zware boete en een gevangenisstraf boven het hoofd.

De eID-kaartlezer maakt volgens Devlies 'een efficiëntere en effectievere controle mogelijk op het spelverbod voor minderjarigen'.

Ook Marjolein De Paepe, woordvoerster van de Kansspelcommissie, is tevreden over de maatregel. 'Tot nu toe was er geen automatische controle op het speelverbod voor minderjarigen. Dat die er nu wel komt, is een belangrijke stap voorwaarts.'

 

 

 

Bingoautomaten eID-kaArtworklezer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~