In de buurt

Herselt

Zevende inbraak in café De Dorpspomp

25 februari 2016

 

Guido Smits bij een speelautomaat.

Foto Vanderveken Guido Smits bij een speelautomaat.

 

HERSELT Guido Smits en Molly Dierckx van café De Dorpspomp in Herselt hebben hun buik vol van inbrekers. Al voor de zevende keer op rij drongen dieven hun zaak binnen. Ze heben de speelautomaten en de kassa opengebroken. In totaal gingen ze met een 3.500 euro aan de haal.

De cafébazen wonen boven hun zaak in het Dorp van Herselt. Gisterochtend kwamen Guido en Molly naar beneden om hun zaak te openen en ze troffen een ware ravage aan. “Alle kasten, van bingotoestellen tot sigarettenkasten en de kassa, alles was opengebroken. De brokken lagen overal, vertelt Guido Smits.

”We hebben direct de politie erbij gehaald. Het is tenslotte al de zevende keer dat we dit meemaken, waarvan vier diefstallen in amper een paar maanden. Keer op keer stelen ze geld uit de speelkasten. Soms gaat het maar om een paar euro’s, maar tel die op en na een paar diefstallen kom je al snel aan een paar honderden euro’s”, berekent de cafébaas.

Deze keer stalen de dieven ongeveer 3.500 euro. “Daarbovenop komen de herstellingskosten aan de deuren, ramen en sloten. Met een koevoet hebben de dieven een weg proberen te vinden naar de feestzaal”, zegt Guido. “Gelukkig zijn de indringers nog niet tot boven gekomen en blijven ze in het café. Mijn vrouw slaapt niet meer gerust.”

“Toch geven we niet op. Al sinds 1991 steken we hart en ziel in ons café De Dorpspomp”, gaat Guido voort.

Guido en Molly denken erover hun zaak nog extra te laten beveiligen. “Een alarm hebben we al, maar de dieven zijn blijkbaar zo slim om het stil alarm binnen uit te schakelen. We denken eraan de deuren langs de binnenkant nog te laten barricaderen.” (JOBG)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~