Inbrekers roven speelautomaten leeg in café Sport in Leuven

31/05/2016 om 06:04 door atb - Print - Corrigeer

Inbrekers roven speelautomaten leeg in café Sport in Leuven

Voormalig uitbater Maurice Vanderauwera haalde de automaten zaterdag nog leeg. Foto: atb

 

Leuven

 

Twee inbrekers hebben zondagnacht de speelautomaten leeggeroofd in café Sport op het Martelarenplein in Leuven. De omvang van de buit is voorlopig niet bekend.

Met grote schroevendraaiers forceerden gemaskerde mannen zondagnacht de twee slots en evenveel bingokasten van café Sport op het Martelarenplein in Leuven. Gewezen eigenaar Maurice Vanderauwera, die boven het café woont, zag de inbraak gebeuren.

“Om 2.30 uur werd ik wakker door een alarm”, zegt hij. “Ik wist aanvankelijk niet waar het geluid vandaan kwam. Ik dacht dat er iets aan de hand was in de supermarkt om de hoek. Omdat het geluid aanhield, ging ik tot aan de trap. Toen wist ik dat het de bingokasten waren. Op de camerabeelden zag ik die mannen hun slag slaan. Ze droegen iets wat op een nylonkous leek over hun hoofd.”

De gealarmeerde politie was vliegensvlug ter plaatse, maar de daders waren al gevlucht. “In de buurt is nog gezocht, maar dat heeft jammer genoeg niets opgeleverd”, luidt het.

Bjorn Ruytinx

Via de hoofdingang op het Martelarenplein drongen de onbekenden de zaak binnen. “Met het vierpuntslot moet dat niet makkelijk geweest zijn”, zegt Maurice. Achter de toog doorzochten de daders de kassalade, maar die was leeg. Het kassasysteem lieten ze ongemoeid. Over de omvang van de buit kan Maurice zich niet uitspreken. “Dat moet het bedrijf van de speelautomaten vaststellen”, zegt hij. “Maar ik hoop dat het verlies niet te groot is. Zaterdag heb ik de inkomsten nog uit de automaten gehaald.”

Voor Maurice was het de derde inbraak in twintig jaar in het café, de zesde met zijn privévertrekken meegeteld. Onlangs liet hij zijn zaak over aan voetballer Bjorn Ruytinx, Mike Naert en Sonia Gasparini. “Zo’n diefstal kruipt elke keer in je hoofd”, zegt hij.

Maandagnamiddag kwam het gerechtelijk lab langs voor een extra sporenonderzoek. Aan de hand van de resultaten hopen de speurders verbanden te leggen met andere zaken.

 

 

https://www.nieuwsblad.be

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160530_02315395

 

 

This news service may only let you read the full articles if you login`

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~